Novosti


Ericsson i Intel ostvarili 5G podatkovni poziv s kraja na kraj

  Kategorije: Obavijesti Tehnološki noviteti

Nakon nedavnih najava standarda 5G New Radio (NR), Ericsson i Intel u suradnji s ranim pružateljima 5G usluga ostvarili su tzv. non-standalone (NSA) 5G NR podatkovni poziv u 3,5 GHz pojasu.

Ova zadnja demonstracija, dvosmjerni poziv uz downlink i uplink komunikaciju ostvaren je u Ericssonovom laboratoriju u Kisti, Švedska početkom srpnja. Ovaj značajni korak dovodi 5G bliže komercijalnom radu.

Ericsson i njegovi partneri prvi put su koristili Ericssonovu komercijalno dostupnu opremu, uključujući 5G NR radio 6488, baseband i jezgrenu mrežu koji podržavaju 5G EPC. Demonstracija je uključivala i Intel® 5G Mobile Trial Platform za 5G NR UE, koja omogućuje brzu implementaciju najnovijih zračnih sučelja i komunikacijskih protokola.

Nishant Batra, voditelj Ericssonovih proizvoda za mreže, ističe: "Rad koji su izvršili Ericssonovi inženjeri zajedno s našim partnerima postavlja temelje za komercijalnu spremnost 5G. Nastavljamo poticati uspostavu ekosustava koji će osigurati komercijalni uspjeh ove tehnologije."

Asha Keddy, potpredsjednik i generalni menadžer, odgovoran za nove generacije i standarde u Intelu, kaže: "Ericsson i Intel pokazali su uspješan 5G NR non-standalone podatkovni poziv koji služi kao još jedan moćni dokaz da je komercijalni 5G vrlo blizu. Intel i industrija blisko su surađivali na finalizaciji 3GPP 5G R15 standarda i sada ćemo surađivati kako bismo operatorima pomogli ubrzati njihove 5G mreže, budući da Intel razvija svoju LTE modemsku liniju prema modelu Intel® XMM 8000 ™ do 2019.“

Ericsson je pokretačka snaga u 5G standardizaciji dugi niz godina, s ranim predviđanjima već u 2010. godini što bi 5G mogao napraviti, a ubrzo je i s vodećim operatorima širom svijeta započeo testiranja. U prosincu 2017. godine Ericsson i njegovi partneri najavili su završetak prvog 5G non-standalone NR standarda, a u lipnju 2018. Ericsson i Intel su završili prvi uspješni tzv. standalone (SA) 5G poziv na temelju novog standarda međuoperativnosti za SA.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi  Na vrh stranice