Novosti


Vodafone uveo 5G u Londonu u suradnji s Ericssonom

  Kategorije: Događanja Portfelj Tehnološki noviteti


Ericssonovo vodstvo u 5G tehnologiji bilo je u središtu predstavljanja pri nedavnom uvođenju 5G od strane Vodafone UK za individualne i poslovne korisnike u Londonu. Spektakularni pogledi na londonski Sky Garden poslužili su za ceremoniju uvođenja 5G na temelju Ericssonove tehnologije, uključujući virtualnu demonstraciju uz najnovije izvješće Ericsson ConsumerLaba pod nazivom 5G Consumer Potential.

Ericsson će u Londonu pružiti cjelovitu 5G pokrivenost na temelju najnovijeg Ericssonovog portfelja u području radijskog sustava. To uključuje najnovije proizvode Baseband 6630 i Massive MIMO 6488 za omogućavanje 5G na frekvenciji od 3,5 GHz. U kombinaciji s LTE, za 5G korisnike bit će dostupne brzine do 10 puta veće od 4G uz mnogo nižu latenciju.

Jedinstvena funkcionalnost dinamičnog dijeljenja spektra Ericssonovog radijskog sustava Vodafonu će omogućiti da 5G pokrivenost proširi na veliko područje, koristeći 4G spektar na postojećoj infrastrukturi Ericssonovog radijskog sustava.

U skladu s nalazima izvješća, korisnici u UK željno iščekuju 5G te na novim 5G uređajima u prosjeku planiraju koristiti 10-12 puta više mobilnih podataka. Lansiranje 5G Vodafone UK pozdravit će 40 posto pretplatnika koji se suočavaju s problemima uzrokovanim zagušenjima mreže u urbanim područjima s velikim brojem korisnika.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi  Na vrh stranice