Novosti


ENT uspješno završio EU BB projekte za HT

  Kategorije: Projekti

Ericsson Nikola Tesla d.d. i Ericsson Nikola Tesla Servisi d.o.o. nedavno su uspješno završili sve ugovorene projekte vezane uz projektiranje i izgradnju širokopojasnog interneta za naručitelja Hrvatski Telekom, a sufinancirane sredstvima Europskih strukturnih i investicijskih fondova.


Zajednica ponuditelja Ericsson Nikola Tesla d.d i Ericsson Nikola Tesla Servisi d.o.o sklopila je krajem studenog 2021. tri ugovora vezana uz izgradnju pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) te brzi i ultra-brzi širokopojasni pristup mrežnoj infrastrukturi za poslovne i javne korisnike iz udaljenih, rjeđe naseljenih i slabije razvijenih područja Republike Hrvatske. 

Naši su stručnjaci bili angažirani na tri EU BB obuhvata sufinancirana sredstvima Europske unije. Uspješnom realizacijom ovih zahtjevnih projekata stanovnicima grada Zaprešića (i općina Brdovec, Dubravica, Luka, Marija Gorica i Pušća), grada Krapine (i općina Đurmanec, Petrovsko, Jesenje i Radoboj) te grada Murskog Središća (i općina Gornji Mihaljevec, Nedelišće, Selnica, Strahoninec, Sveti Juraj na Bregu, Sveti Martin na Muri, Šenkovec i Štrigova) omogućen je ultra-brzi širokopojasni internetu s brzinama od preko 100 Mbit/s. Tijekom dvije godine izgrađeno je gotovo 1.600 kilometara nove svjetlovodne mreže čime je omogućeno spajanje 33.482 kućanstava i poslovnih subjekata na brzi internet, a time i unaprjeđenje korištenja naprednih digitalnih usluga i servisa na dobrobit građana i poduzetnika. 

Navedeno je uključivalo i uređenje tehničkih prostora, nabavu i ugradnju materijala te usluge rješavanja imovinsko-pravnih odnosa i ishođenja svih potrebnih dozvola građenja i suglasnosti - sve dovršeno i preuzeto po principu „ključ u ruke“. Cilj ovih projekata bio je omogućiti dostupnost širokopojasnog pristupa internetu od minimalno 100 Mbit/s simetrično (ultra-brzi pristup) svim krajnjim korisnicima (stanovima, poslovnim i javnim korisnicima) na području utvrđenih „bijelih" adresa, dakle u zonama u kojima je utvrđeno da ne postoji komercijalni interes telekom operatora za izgradnjom NGA mreža.

Na završnom sastanku internog upravljačkog odbora projekta Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle čestitala je i zahvalila timu na predanosti i angažmanu koje su iskazali u realizaciji ovih značajnih projekata te istaknula kako je ovaj uspjeh još jedna potvrda stručnosti, profesionalnosti i ustrajnosti Ericsson Nikola Tesla Grupe u izvršavanju preuzetih ugovornih obveza. 

U svim segmentima svog poslovanja Ericsson Nikola Tesla Grupa jedna je od vodećih kompanija na tržištu. Uspješno zaključenje navedenih projekta dodatno osnažuje našu lidersku poziciju i u ovom poslovnom segmentu u kojem nastavljamo s poslovima za naše postojeće i potencijalne kupce na domaćem i izvoznim tržištima. 

 

Program u brojkama
Omogućen optički priključak od +100 Mbit/s simetrično (ultra brzi) pristup za 13.072 kućanstava i poslovnih subjekata na obuhvatu Zaprešić, 10.338 na obuhvatu Đurmanec te 10.072 na području obuhvata Murskog Središća. Kako bi se to izvelo, trebalo je izraditi 317 projekata i tehničkih rješenja, od čega 34 projekta s ishođenjem građevinske i uporabne dozvole. Na sva tri obuhvata izgrađeno je gotovo 1.600 kilometara nove svjetlovodne mreža te postavljeno 109 distribucijskih čvorova. 


Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice