Novosti


Održano nekoliko zanimljivih studentskih događanja: dva hackathona, radionica i konferencija za studente STEM-a

  Kategorije: Događanja

Protekli vikend bio je u znaku nekoliko studentskih događanja u Zagrebu. Udruga xFER i Financijski klub i ove su godine organizirali hackathon u natjecateljskom programiranju iz područja financija. EESTEC, udruga studenata elektrotehnike je na FER-u također organizirala hackathon, kao završnicu ovogodišnje Workshop on Embedded Systems (WES) radionice, dok je kolega iz R&D-a Viktor Skolan u petak održao talk na studentskom događanju koje je organizirala udruga BEST.

xFER i Financijski klub ponovo su okupili najbolje studente tehničkih fakulteta iz Hrvatske, ali ovoga puta i iz regije. Želja organizatora bila je proširiti na cijelu regiju uspješnu priču od prošle godine, tako da je na hackathonu ove godine bilo i stranih studenata. Na natjecanju je sudjelovalo 25 timova, a svaki tim se sastojao od 4 studenta. Ukupno je sudjelovalo točno 100 studenata, od kojih je 40 bilo stranih. Hackathon se održao tijekom vikenda, a cilj je bio pronaći optimalni algoritam trgovanja na burzi. U završnici je stručni žiri, u kojem je bio i naš Alan Škarica, izabrao 3 pobjednička tima koji su osvojili zaslužene nagrade.

Workshop on Embedded System uspješna je priča koju od 2016. godine organizira Udruga studenata elektrotehnice (EESTEC) s FER-a. Ericsson Nikola Tesla u ovoj je priči od njenih samih početaka, a kroz godine smo upoznali stotine uspješnih studentica i studenata, od kojih su mnogi svoj karijerni put nastavili kod nas. Ove godine na WES se prijavilo 73 studenta (glavnina s FER-a), od kojih je kroz proces selekcije izabrano 50 studenata koji su mogli prisustvovati radionicama. Radionicu naziva „Programska podrška za 5G i 6G radijske jedinice“ održao je u četvrtak kolega Mladen Vukomanović. Mladen se u svom opsežnom predavanju fokusirao primarno na software koji omogućava funkcioniranje mobilnih mreža, no objasnio i cijeli proces isporuke tog softwarea: od prvog kontakta s kupcem do isporuke. Sudeći prema brojnim pitanjima iz publike, Mladenovo izlaganje bilo je vrlo uspješno.

Viktor Skolan u petak je gostovao na LEI konferenciji koju je organizirala studentska udruga BEST. LEI (Local Educational Involvement) je studentski projekt koji se bavi lokalnim obrazovnim integriranjem studenata. Projekt je nastao u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu i Studentskim zborom Sveučilišta u Zagrebu, a osim BEST-a Zagreb kao pokretača inicijative, uključene su i druge studentske udruge (Bius, SPE, FSB Racing Team). Viktor je kao iskusan programer i manager u našem R&D odjelu, dao nekoliko korisnih savjeta oko prvog zapošljavanja i rada u STEM industriji.

Nabrojana događanja tek su uvertira u glavna studentska događanja tijekom proljeća, u obliku dana karijera na različitim fakultetima, o kojima ćemo također uskoro pisati.

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice