Aktualnosti  
Informirajte se o vrijednosti vašega ulaganja i pojedinostima o poslovanju kompanije.
2004.
East Capital, vodeća nezavisna kompanija za upravljanje imovinom, specijalizirana za financijska tržišta u istočnoj Europi, osnovana 1997. godine, dodijelila je po prvi put priznanja najuspješnijim kompanijama u tom dijelu svijeta u tri kategorije: za najveći poslovni rast, za najuspješniji ulazak na burzu dionica te za iznimno dobro poslovanje i prepoznatljivost na istočnoeuropskom tržištu.
Ericsson Nikola Tesla d.d. prva je kompanija u Hrvatskoj koja je, kako bi naglasila da posebnu pozornost poklanja jačanju odnosa s investitorima te povećanju njihovoga povjerenja prema kompanijinom menadžmentu, upriličila Dan tržišta kapitala. Skup je održan 28. listopada ove godine.
Glavne značajke djelovanja kompanije Ericsson Nikola Tesla tijekom prvih devet mjeseci 2004. su stabilnost i poslovni rast. Ericsson Nikola Tesla u prva tri ovogodišnja tromjesečja ostvario je sve što je za to razdoblje bilo planirano, a u nekim je parametrima poslovanja i nadmašio očekivanja.
Ericsson Nikola Tesla potpisala je u ljetnim mjesecima ugovore vrijedne preko 46 milijuna dolara.
Isplata dividende 18. lipnja 2004. godine.
U prvih pet mjeseci ove godine, a posebice u travnju i svibnju, Ericsson Nikola Tesla, hrvatski lider među isporučiteljima suvremenih komunikacijskih rješenja, usluga i opreme koji se odskora dokazao i kao kvalitetni integrator informacijsko-komunikacijskih sustava u regiji, potpisao je niz značajnih ugovora, što na domaćem tržištu, što na svojim izvoznim tržištima.
Sedmi izbor za Zlatnu dionicu godine održan je 20. svibnja u Muzeju Mimara. Ericssonu Nikoli Tesli dodijeljena je Zlatna dionica u kategoriji za najveći porast cijene, a naša kompanija bila je nominirana i u kategorijama za porast tržišne kapitalizacije, za likvidnost, za najbolju industrijsku dionicu za sve djelatnosti osim hrane i lijekova, a za korak nam je izmakla i nagrada u kategoriji za ukupno najbolju dionicu u 2003. koju je osvojila ADRIS Grupa.
Dioničko društvo Ericsson Nikola Tesla održalo je 18. svibnja 2004. Glavnu skupštinu, koju je vodio dr. Rajko Pfaff, zamjenik predsjednika kompanije. Na Skupštini je bilo prisutno 760.688 glasova, odnosno, dionica kapitala. Okupljenim dioničarima obratili su se prezentacijama rezultata poslovanja u 2003. godini Ake Enell, direktor Društva te Maria Radtke, direktorica Financija.
U našoj kompaniji, u Zagrebu, Krapinska 45, održana je konferencija za novinare na kojoj su javnosti prezentirani preliminarni poslovni rezultati Ericssona Nikole Tesle za 2003. godinu.
Izvršena isplata smanjenja nominalnoga iznosa dionica
Arhiva