Aktualnosti  
Informirajte se o vrijednosti vašega ulaganja i pojedinostima o poslovanju kompanije.
Četvrto tromjesečje 2005.
Na konferenciji Corporate Reputation održanoj 7. prosinca 2005. u zagrebačkom hotelu Westin, prvom stručnom skupu u Hrvatskoj o značaju poslovnoga ugleda u ukupnom poslovanju kompanija, dodijeljene su najuglednijim hrvatskim kompanijama nagrade «Poslovni ugled 2005» u osam kategorija. Ericsson Nikola Tesla osvojio je prva mjesta u kategorijama za Inovativnost i Sposobno rukovodstvo, a u tri kategorije zauzeo je drugo mjesto.
Ericsson Nikola Tesla i BH Telecom, najveći nacionalni operator u Bosni i Hercegovini, potpisali su u Sarajevu tri ugovora ukupne vrijednosti oko 2,5 milijuna eura. Ovim ugovorima značajno će se proširiti i unaprijediti komunikacija korisnika u mrežama BH Telecoma na području mobilne i fiksne telefonije.
Naša kompanija je u srijedu 2. studenog upriličila Dan tržišta kapitala kako bi naglasila da posebnu pozornost poklanja kvalitetnoj i otvorenoj komunikaciji te jačanju partnerskih odnosima s investitorima.
Rezultati ostvareni tijekom prvih devet mjeseci ove godine ukazuju na nastavak uspješnog poslovanja kompanije.
Predsjednica Ericssona Nikole Tesle, Gordana Kovačević je u utorak, 4. listopada potpisala Kodeks etike u poslovanju. Njime se utvrđuju osnovne smjernice etičkog ponašanja poslovnih subjekata u hrvatskom gospodarstvu.
Treće tromjesečje 2005.
Ericsson Nikola Tesla i Hrvatske željeznice potpisali su dva velika ugovora o modernizaciji i proširenju poslovne komunikacijske mreže HŽ-a u ukupnoj vrijednosti blizu 27 milijuna kuna.
Ericsson Nikola Tesla, isporučitelj napredne telekomunikacijske opreme i cjelovitih rješenja i HT – Hrvatske Telekomunikacije, pružatelj telekomunikacijskih usluga, su za potrebe T-Coma, vodećeg pružatelja usluga fiksne telefonije u Republici Hrvatskoj, potpisali važan ugovor.
U požaru velikih razmjera što je 10. rujna izbio na zagrebačkom Jankomiru u skladištu tvrtke Trius između ostaloga uništen je i dio Ericssonove opreme koja je trebala biti isporučena kupcima na domaćem i na inozemnom tržištu.
Vodeći hrvatski izvoznik naprednih telekomunikacijskih rješenja, Ericsson Nikola Tesla, i dalje vrlo uspješno posluje u Bosni i Hercegovini, jednom od svojih tradicionalno dobrih izvoznih tržišta. Kompanija je 8. rujna 2005. u Grudama, potpisala ugovor s Eronetom, jednim od tri mobila operatora u BiH, u vrijednosti od 8,5 milijuna eura.
Vodeći hrvatski izvoznik naprednih telekomunikacijskih rješenja, Ericsson Nikola Tesla vrlo uspješno posluje i na tržištu Bosne i Hercegovine. Kompanija je 22. kolovoza 2005. potpisala dva ugovora sa operatorom BH Telecomom, svojim tradicionalnim poslovnim partnerom, čija ukupna vrijednost premašuje vrijednost 25 milijuna kuna.
Ključni pokazatelji poslovanja Ericssona Nikole Tesle u prvom polugodištu 2005. godine u skladu su s planovima i očekivanjima. Usredotočenost kompanije na unaprjeđenje partnerskih odnosa s kupcima te stalno poboljšavanje poslovanja utjecalo je na daljnji rast profitabilnosti.
Vodeći hrvatski izvoznik naprednih telekomunikacijskih rješenja, Ericsson Nikola Tesla u prvom dijelu srpnja ove godine bio je veoma uspješan u svojim aktivnostima na bjeloruskom tržištu. Kompanija je potpisala dva ugovora čija ukupna vrijednost premašuje 200 milijuna kuna, a riječ je o poslovima i u segmentu pokretnih i u segmentu nepokretnih komunikacija.
Drugo tromjesečje 2005.
U sklopu svečane dodjele najboljih dionica i investicijskih fondova na hrvatskom tržištu kapitala, održanoj 24. svibnja u Hotelu Regent-Esplanade, Ericssonu Nikoli Tesli dodijeljeno je priznanje Najbolja industrijska dionica za 2004. godinu. Priznanje je primila Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle.
Isplata dividende 9. lipnja 2005. godine.
Dioničko društvo Ericsson Nikola Tesla održalo je 12. svibnja 2005. Glavnu skupštinu. Između ostaloga, značajka ove Skupštine jest što je održana u znaku 10-obljetnice dolaska Ericssona, najvećega pojedinačnog vlasnika Ericssona Nikole Tesle, jer je točno 13. svibnja 1995. održana Osnivačka skupština Dioničkoga društva Ericssona Nikole Tesle.
Ericsson je najavio potpisivanje ugovora s kazahstanskim kupcem TOO TelecomNetom za isporuku i implementaciju opreme namijenjene uspostavljanju suvremene mrežne infrastrukture koja uključuje rješenja za ENGINE, DWDM, CDMA i SDH transmisijsku mrežu te 3200 kilometara optičkoga kabela. Ugovor ukupne vrijednosti 60 milijuna eura će se realizirati u razdoblju od tri godine, u tri faze.
Ericsson Nikola Tesla potpisao je 10. svibnja 2005. ugovor o poslovno - tehničkoj suradnji s jednim od najvećih hrvatskih isporučitelja Internet usluga i novim koncesionarom na tržištu fiksne telefonije, tvrtkom Vodatel.
Korporacijsko upravljanje označava okvir za vođenje poslova i nadzor u kompaniji te ima za cilj stvaranje dugoročne ekonomske vrijednosti za dioničare. Slijedeći međunarodne trendove Ericsson Nikola Tesla jedna je od prvih kompanija u Hrvatskoj koja je usvojila Načela korporacijskog upravljanja kao konstitutivan dio svojega poslovanja.
Tele2, od nedavno treći operator mobilne telefonije u našoj zemlji i Ericsson Nikola Tesla, najveći hrvatski isporučitelj komunikacijske opreme i rješenja, potpisali su ugovor o isporuci opreme i cjelovitoga komunikacijskog rješenja za izgradnju GSM mreže u Hrvatskoj. Izborom Ericssona Nikole Tesle za glavnoga isporučitelja komunikacijske opreme i rješenja potvrđena je višegodišnja dobra suradnja poslovnih partnera Tele2 i Ericssona na tržištima mnogih europskih zemalja.
Ostvareni rezultati u prvom tromjesečju 2005. godine ne odstupaju bitno od planiranih. Volumen poslovanja je manji u odnosu na isto razdoblje protekle godine što ne iznenađuje pogotovo ako se uzme u obzir da je protekla godina, a posebno prvo tromjesečje bilo vrlo uspješno zbog realizacije ugovora u Bjelorusiji koji je bio planiran u godini prije.
Prvo tromjesečje 2005.
Na temelju članka 277. stavak 2. i 3. Zakona o trgovačkim društvima, direktor društva Ericsson Nikola Tesla d.d., Zagreb, Krapinska 45 (u nastavku: Društvo) donio je 10.03.2005. odluku o sazivanju Glavne skuštine Društva, koja će se održati dana 12. svibnja 2005. godine u 17.00 sati u prostorijama Društva u Zagrebu, Krapinska 45.
Godina 2004., u kojoj je Ericsson Nikola Tesla (ETK) proslavio 55. obljetnicu svojega osnutka, bila je još jedna uspješna godina za kompaniju. Obilježena je nizom pozitivnih rezultata - izvrsna kada je riječ o knjiženim narudžbama i prodaji te sa solidnom dobiti prije oporezivanja.
Od 1. siječnja 2005. kompaniju predvodi dosadašnja potpredsjednica Ericssona Nikole Tesle, Gordana Kovačević, koja je poznata kao vrstan lider i hrvatskoj javnosti, i u Ericssonu, odnosno, u svijetu globalnih telekomunikacija.
Arhiva