ERICSSON
Home Products Services Technologies Support About Ericsson
rul_header_1x55.gif (60 bytes)
Ericsson Nikola Tesla > Odnosi s investitorima > Godišnja izvješća > 2000.
Godišnje izvješće t.gif (43 bytes)
Dobrodošli u budućnost
Dioničko društvo Ericsson Nikola Tesla
Odjeci 2000. -
izazovi 2001.
Ocjena poslovanja u 2000. godini
Najvažniji financijski pokazatelji poslovanja u 2000. godini
Mobilni Internet mijenja komunikaciju među ljudima
Financijska izvješća s izvješćem ovlaštenog revizora
Dioničko društvo Ericsson Nikola Tesla
t.gif (43 bytes)
Ericsson Nikola Tesla d.d. (ETK) hrvatska je kompanija s pedestogodišnjom tradicijom, koja je oduvijek bila najveći specijalizirani isporučitelj telekomunikacijske opreme u Srednjoj i Istočnoj Europi.

Dioničko društvo osnovano je u svibnju 1995. go-dine. Prema sadašnjoj strukturi vlasništva, Ericsson je najveći pojedinačni vlasnik Društva i posjeduje 49,07%, mali dioničari imaju 48,60%, a Hrvatski fond za privatizaciju 2,33% dionica.

Danas je to kompanija u tranziciji što znači da se od tradicionalnoga proizvođača telekomunikacijske opreme transformira u suvremenoga isporučitelja cjelovitih komunikacijskih rješenja i usluga za novi svijet telekomunikacija.

Novi telekom svijet osigurava suvremenome čovjeku napredne načine komuniciranja, koje karakterizira jedinstvena mreža za prijenos slika, govora i podataka, nove usluge, brzina, veći kapacitet, mobilnost, dostupnost te jednostavnost korištenja. On je u znaku mobilnoga Interneta, jedinstvenoga terminala i jedinstvenoga telefonskog broja.

Era mobilnoga Interneta već je počela. Nove mogućnosti komunikacije mijenjaju život ljudi u trećemu tisućljeću. Virtualna trgovina, elektroničko bankarstvo i druge usluge koje nam omogućava svijet Interneta, kombiniran s mobilnošću, sve su prisutnije u našemu svakodnevnom životu.

Prema nekim će predviđanjima 2002. godine biti u svijetu preko pola milijarde korisnika Interneta i oko milijardu korisnika mobilnih mreža. Dakle, i Internet i mobilni sustavi šire se velikom brzinom, a u području njihova rasta i konvergencije javlja se mobilni Internet.

Ericsson Nikola Tesla želi imati vodeću ulogu u novom svijetu telekomunikacija na domaćem tržištu i u Regiji, a već je napravio velike korake u ostvarivanju svoga cilja. Kompanija dobiva sve veću odgovornost na internome Ericssonovu tržištu zahvaljujući znanju i iskustvu svojih stručnjaka. Stoga je znanje zaposlenika najveća vrijednost kompanije.

Ericsson Nikola Tesla postao je Ericssonov globalni centar za razvoj softvera i usluga za mobilni Internet i regionalni centar za projektiranje komunikacijskih rješenja te integraciju telekomunikacijskih rješenja na prostoru Srednje i Istočne Europe. U tim zemljama živi oko 350 milijuna stanovnika, potencijalnih korisnika komunikacijskih usluga i rješenja, što čini oko 6% ukupnoga stanovništva Zemlje.

Danas Ericsson Nikola Tesla ima oko 1.320 zaposlenih, od kojih je oko 75% fakultetski obrazovanih, a svake godine kontinuirano zapošljava stotine novih, mladih, kreativnih ljudi, pretežno diplomiranih inženjera elektrotehnike.

[Ericsson Nikola Tesla d.d. - Krapinska 45, Zagreb]

Tehnička podrška

©Copyright    

2001-06-28