Aktualnosti  
Informirajte se o vrijednosti vašega ulaganja i pojedinostima o poslovanju kompanije.
Četvrto tromjesečje 2006.
Ericsson Nikola Tesla i TeleKRONA potpisali su novi veliki ugovor u vrijednosti od 206,1 milijuna kuna. Ovaj značajan ugovor predstavlja nastavak uspješne suradnje nakon velikog prošlogodišnjeg ugovora s kupcem TelecomNet (kompanija TeleKRONA je preuzela poslove od TelecomNeta).
S kupcima iz Kazahstana potpisani su ugovori iz područja poslovnih sustava i MiniLinka.
Grawe Hrvatska je odabrala HrNet aplikaciju tvrtke HrPro te Ericsson Nikolu Teslu kao vodećeg sistem integratora za ICT (Information Communication Technology) sustave, što se pokazalo dobitnom kombinacijom pri realizaciji projekta.
Ericsson Nikola Tesla i Odašiljači i veze, potpisali su dva ugovora u ukupnoj vrijednosti više od 5 milijuna kuna vezane uz isporuku sustava digitalnih radiorelejnih veza. Naime, Odašiljači i veze pristupili su nastavku modernizacije postojećeg sustava veza te će u suradnji s Ericssonom Nikolom Teslom biti uveden novi sustav koji se temelji na digitalnom radiorelejnom prijenosu SDH signala u pojasu 4 GHz.
Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore u vrijednosti više od 20 milijuna kuna. Ugovori su potpisani s bosanskohercegovačkim operatorom BH Telecomom, te s crnogorskim T-Comom i T-Mobileom.
Ericsson Nikola Tesla je tijekom listopada na tržištu Zajednice Neovisnih Država potpisao ugovore u iznosu preko 29 milijuna kuna s poslovnim korisnicima i telekom operatorima.
Kao jedna od prvih hrvatskih kompanija koja je usvojila Kodeks korporacijskog upravljanja Ericsson Nikola Tesla i dalje gradi dobre odnose s investitorima te poduzima akcije koje vode u tom pravcu, naglašeno je na kompanijinom Danu tržišta kapitala koji je 30. listopada održan treću godinu zaredom.
„Rezultati poslovanja u prvih devet mjeseci ove godine pokazuju da nastavljamo sa solidnim performansama koje su u skladu s našim planovima i očekivanjima", istaknula je Gordana Kovačević, predsjednica kompanije.
Treće tromjesečje 2006.
U odnosu na prvo polugodište prethodne godine knjižene narudžbe veće su 19%, dok je prodaja porasla 4%. Porast volumena poslovanja rezultat je velikog broja ugovora sklopljenih u Hrvatskoj, na internom Ericssonovu tržištu, Bosni i Hercegovini te na tržištu Zajednice neovisnih država.
Isplata dividende 7. srpnja 2006. godine.
Drugo tromjesečje 2006.
Najveći hrvatski izvoznik telekomunikacijskih usluga i rješenja Ericsson Nikola Tesla je sredinom lipnja ove godine s prvim bjeloruskim operatorom mobilne mreže, tvrtkom JV MDC Velcom koja je početkom ove godine obilježila sedmu godišnjicu uspješnog poslovanja, potpisao ugovor o proširenju telekomunikacijske infrastrukture čija ukupna vrijednost premašuje 250 milijuna kuna.
U sklopu nastavka dobre, dugogodišnje poslovne suradnje naša kompanija potpisala je s bosansko-hercegovačkim operatorom HT Mobilne komunikacije (novo ime za Eronet) novi ugovor vrijedan 2,1 milijun eura.
Uz nove ugovore potpisane u Rusiji Ericsson Nikola Tesla je značajno proširio svoje instalirane baze sustava AXE na tom tržištu, a strateški važne ugovore na tržištima Zajednice Neovisnih Država kompanija je potpisala i u području poslovnih sustava.
Dioničko društvo Ericsson Nikola Tesla (ETK) održalo je 1. lipnja 2006. Glavnu skupštinu. Na Skupštini je bilo prisutno 73 086 900 kapitala, što iznosi 55,4% od ukupnog kapitala s pravom glasa i bilo je dovoljno da sve donesene odluke budu pravovaljane.
Krajem svibnja Ericsson Nikola Tesla, vodeći isporučitelj suvremenih informacijsko-komunikacijskih rješenja u zemlji i regiji, i Tele2 Hrvatska, koji djeluje kao član vodećega paneuropskoga alternativnoga telekomunikacijskoga operatora, potpisali su ugovor za održavanje mreže (Field Maintenance -Managed Services) na području cijele zemlje. Riječ je o prvom takvom ugovoru u Hrvatskoj te prvom ugovoru o pružanju usluga održavanja mobilne mreže u srednjoj Europi.
U svečarskoj atmosferi u povodu obilježavanja 10 godina rada Ericssonove kompanije u Sarajevu 10. svibnja 2006. mr. Hamdo Katica, generalni direktor BH Telecoma, najvećega bosansko-hercegovačkoga operatora, i mr. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle potpisali su niz ugovora, čija vrijednost prelazi 34 milijuna kuna.
Ericsson Nikola Tesla, domaći lider u području informacijsko-komunikacijskih tehnologija osigurat će BH Telecomu, najvećem operatoru u Bosni i Hercegovini plasman novih usluga u mobilnoj telefoniji. U Sarajevu su predstavnici ova dva višegodišnja poslovna partnera potpisali ugovore čija ukupna vrijednost prelazi 7,5 milijuna kuna. Ovim ugovorima će se značajno proširiti i unaprijediti ponuda naprednih usluga mobilnim korisnicima mreže BH Telecoma.
Glavne značajke djelovanja kompanije Ericsson Nikola Tesla tijekom prvog tromjesečja ove godine su stabilnost i poslovni rast. Knjižene narudžbe veće su 14%, dok je prodaja porasla 11% u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Takav rast poslovnih aktivnosti možemo zahvaliti porastu volumena poslovanja u Hrvatskoj, na internom Ericssonovom tržištu te nastavku dobrog poslovanja na tržištu zajednice Neovisnih Država.
Na temelju članka 277. stavak 2. i 3. Zakona o trgovačkim društvima, direktor Društva Ericsson Nikola Tesla d.d. Zagreb, Krapinska 45 (u nastavku: Društvo) donio je na dan 6. ožujka 2006. godine odluku o sazivanju Glavne skupštine Društva, koja će se održati dana 1. lipnja 2006. godine u 17 sati u prostorijama Društva u Zagrebu, Krapinska 45.
Prvo tromjesečje 2006.
Ericsson Nikola Tesla i Vodatel Hrvatska, jedan od najznačajnijih domaćih isporučitelja Internet usluga potpisali su ugovor o izgradnji Triple Play infrastrukture na području Grada Zagreba, a u skladu s odzivom tržišta, i šire.
Tele2, treći operator mobilne telefonije u Hrvatskoj i Ericsson Nikola Tesla potpisali su ugovor o isporuci opreme i cjelovitoga komunikacijskog rješenja za izgradnju UMTS, mreže treće generacija mobilne telefonije.
Godinu 2005., u kojoj je Ericsson Nikola Tesla (ETK) navršio 56 godina postojanja, karakterizira nastavak uspješnog poslovanja. Bila je to godina znakovita po daljnjem poslovnom rastu kompanije, uspostavi novih i jačanju postojećih poslovnih partnerstva, jačanju regionalne i globalne pozicije unutar Ericssona, a kao posljedica toga i značajnom zapošljavanju mladih stručnjaka, te stalnoj prilagodbi situaciji na tržištu i učvršćivanju puta poslovne izvrsnosti.
Isplata će biti izvršena 15. veljače 2006. godine.
Arhiva