Aktualnosti  
Informirajte se o vrijednosti vašega ulaganja i pojedinostima o poslovanju kompanije.
ČETVRTO tromjesečje 2007.
Nastavljajući uspješnu suradnju s BH Telecomom, vodećim operaterom u Bosni i Hercegovini, Ericsson Nikola Tesla je u prosincu 2007. ugovorio nove poslove vrijedne oko 23 milijuna kuna. Ugovore su potpisali Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle i Nedžad Rešidbegović, generalni direktor BH Telecoma i to u prisustvu visokih dužnosnika iz korporacije Ericsson.
Ericsson Nikola Tesla svečano pustio u rad GSM mrežu kosovskoga operatora Ipka te s tim kupcem potpisao novi ugovor u području upravljanih usluga.
MPOWER projekt uspješno je prošao prvu reviziju Europske komisije, koja u ukupnom budžetu od ukupno 3,9 milijuna eura participira s više od 60 % sredstava. Neovisni revizori iznimno su zadovoljni napredovanjem projekta i njegovom usklađenošću sa zacrtanim rokovima, pri čemu veliki doprinos daju stručnjaci Ericssona Nikole Tesle, hrvatske kompanije koja je ujedno i najveći industrijski partner u spomenutom projektu.
Nedavno je dogovoren strateški sporazum o daljnjoj poslovnoj suradnji između Ericssona i Mobilkom Austria Gorup. Tim sporazumom Ericsson je osigurao položaj vodećeg isporučitelja na području jezgrene mreže, radio mreže i IMS-a za Mobilkom Austria Group, koja se proteže na 7 zemalja (Austrija, Hrvatska, Slovenija, Bugarska, Srbija, Makedonija i Bjelorusija), a kupac dobre uvjete za daljnje unaprjeđenje i širenje poslovanja.
Kompanija Ericsson Nikola Tesla je u predzadnjem ovogodišnjem mjesecu sklopila niz ugovora u zemljama Zajednice Neovisnih Država, čija ukupna vrijednost premašuje 11 milijuna kuna.
Domaći vodeći isporučitelj informacijske i telekomunikacijske opreme, Ericsson Nikola Tesla sklopio je sa svojim dugogodišnjim partnerom, kompanijom T-Mobile Crna Gora, ugovor o nadogradnji radio dijela 2G i 3G mreže.
Tijekom listopada Ericsson Nikola Tesla potpisao je više novih ugovora u Zajednici Neovisnih Država čija je ukupna vrijednost 22,5 milijuna kuna.
"Rezultati poslovanja Ericssona Nikole Tesle tijekom prvih devet mjeseci ove godine u skladu su s našim planovima a porast volumena poslovanja premašuje rast telekomunikacijskog tržišta. Uz rast poslovanja i stabilnost kao naše glavne karakteristike, najznačajnija postignuća su dobra suradnja s postojećim kupcima, ulazak na nova tržišta te proširenje baze kupaca", istaknula je Gordana Kovačević, predsjednica kompanije.
Naša kompanija i dalje uspješno poslovanje na svojim izvoznim tržištima. Na samom kraju rujna kompanija je ugovorila više novih poslova u Ruskoj Federaciji ukupne vrijednosti 8,9 milijuna kuna.
Kompanija Ericsson Nikola Tesla, hrvatski isporučitelj najsuvremenijih komunikacijskih rješenja i usluga, ugovorila je tijekom rujna više novih izvoznih poslova u Ruskoj Federaciji i Crnoj Gori ukupne vrijednosti 9,4 milijuna kuna.
Treće tromjesečje 2007.
Ericsson Nikola Tesla potpisao je tri nova ugovora u Ruskoj Federaciji ukupne vrijednosti 14 milijuna kuna.
Nakon novih poslova u srpnju, i u kolovozu je nastavljena tradicionalno dobra suradnja Ericssona Nikole Tesle i BH Telecoma, vodećeg mobilnog operatora u Bosni i Hercegovini.
Ericsson Nikola Tesla potpisao je u srpnju nove ugovore na tržištima Zajednice Neovisnih Država. Ukupna vrijednost ugovora iznosi preko 6 milijuna kuna.
Glavne značajke djelovanja kompanije Ericsson Nikola Tesla tijekom prvih šest mjeseci 2007. su stabilnost i poslovni rast.
U Sarajevu su predsjednica Ericsson Nikole Tesle Gordana Kovačević i generalni direktor BH Telecoma Hamdo Katica potpisali nove ugovore o proširenju i modernizaciji GSM mreže vodećeg bosansko-hercegovačkog telekom operatora. Novi ugovori vrijedni su skoro 28 milijuna kuna, a realizacija projekata predviđa se za početak listopada.
Drugo tromjesečje 2007.
Ipko Net Llc, drugi mobilni kosovski operator i Ericsson Nikola Tesla, vodeći hrvatski ICT isporučitelj i izvoznik pokreću novu GSM mrežu koja će u dogledno vrijeme pokrivati cijelo Kosovo.
Dividenda za poslovnu 2006. godinu isplatiti će se 20. lipnja 2007. godine.
Kompanija Ericsson Nikola Tesla je potpisala novi ugovor s kupcem Lanit Partner iz Habarovska za potrebe Dalekoistočne željeznice (DVŽD).
Dioničko društvo Ericsson Nikola Tesla održalo je 31. svibnja 2007. Glavnu skupštinu. O ocjeni poslovne 2006. godine te izgledima strategiji i postignućima u poslovnoj 2007. dioničare je izvijestila Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, dok je Oscar Wallstén, novi direktor Financija i nabave prezentirao financijske rezultate poslovne 2006. godine i prvoga tromjesečja 2007.
U suradnji s konzorcijem na čelu s tvrtkom Ericsson Nikola Tesla započinje realizacija jednog od najznačajnijih koraka u provedbi projekta „Uređena zemlja“, kroz ugovor vrijedan 22,5 milijuna kuna. Ugovoreni rok za uspostavu Zajedničkog informacijskog sustava zemljišnih knjiga i katastra je 2 godine, a sustav će osigurati BRŽE, JEDNOSTAVNIJE I SIGURNIJE registriranje nekretnina i prava na njima.
Kompanija je potpisala novi ugovor za specijalnoga kazahstanskoga kupca posredstvom kompanije OTC. Ugovor je vrijedan gotovo 3 milijuna kuna, a odnosi se na isporuku dvanaest MX ONE TSW sustava. Riječ je o suvremenom Ericssonovom rješenju za poslovne mreže.
Ericsson Nikola Tesla, vodeći hrvatski izvoznik ICT proizvoda, usluga i rješenja potpisao je s Megafonom, GSM operatorom u Rusiji, ugovor za isporuku fiksne tranzitne mreže utemeljene na Ericssonovom AXE sustavu.
„Ključni pokazatelji poslovanja Ericssona Nikole Tesle tijekom prvog tromjesečja 2007. godine u skladu su s našim očekivanjima", istaknula je Gordana Kovačević, predsjednica kompanije.
Na temelju članka 277. stavak 2. i 3. Zakona o trgovačkim društvima, direktor Društva Ericsson Nikola Tesla d.d. Zagreb, Krapinska 45 (u nastavku: Društvo) donio je na dan 21. ožujka 2007. godine odluku o sazivanju Glavne skupštineDruštva, koja će se održati 31. svibnja 2007. godine u 17 sati u prostorijama Društva u Zagrebu, Krapinska 45.
Ericsson Nikola Tesla je početkom travnja zabilježio dobre poslovne rezultate na tržištima Zajednice Neovisnih Država. Nakon strateški važnoga i vrijednoga ugovora s kupcem Velcomom u Bjelorusiji potpisana su tri ugovora ukupne vrijednosti oko 9 milijuna kuna, i to u Moldaviji, Rusiji te Uzbekistanu.
Drago nam je što možemo objaviti kako je Ericsson Nikola Tesla s kupcem JV MDC Velcomom, prvim GSM operatorom mobilne telefonije u Bjelorusiji potpisao ugovor koji pokriva širenje Velcomove infrastrukture i nadogradnju njegove GSM jezgrene mreže te podsustava baznih stanica (BSS – Base Station Subsystem). Ugovor je vrijedan 241,76 milijuna kuna, a njegova realizacija planira se do listopada 2007.
Prvo tromjesečje 2007.
Ericsson Nikola Tesla je s Lučkom upravom Rijeka ugovorio isporuku sustava radarske stanice, odnosno automatskoga sustava identifikacije brodova, te VHF sustava i sustava komunikacije između izdvojenih lokacija riječke luke. Riječ je o prvom ovakvom sustavu koji će biti u primjeni u Hrvatskoj.
Kompanija Ericsson Nikola Tesla je u Podgorici 22. ožujka potpisala ugovor s T-Mobile Crna Gora koji obuhvaća 3G i 2G opremu. Ugovor uključuje i sve potrebne usluge implementacije i integracije opreme, uključujući i upravljanje rješenjima i projektom te dizajn širokopojasne mreže utemeljene na internetskom protokolu (IPBN Network Design), a pokriva i zamjenu CC/MCC kodova u mreži ovoga crnogorskoga operatora mobilne telefonije.
Nadzorni odbor kompanije Ericsson Nikola Tesla na svojoj sjednici održanoj 21. ožujka o.g. podržao je prijedlog Uprave da predloži Glavnoj skupštini usvajanje isplate dividende u iznosu od 320 kuna po dionici. Od tog iznosa 20 kuna je redovna dividenda, sukladno kompanijskoj politici vezano uz isplate dividende, a 300 kuna je na ime izvanredne jednokratne isplate dioničarima.
Ericsson Nikola Tesla je tijekom 2006. godine poslovao u okvirima planiranih kretanja – stabilno i s tendencijom umjerenog rasta. Bila je to godina znakovita po repozicioniranju kompanije prema sistemskoj integraciji, multimedijskim rješenjima i ponudi novih proizvoda i usluga.
Ericsson Nikola Tesla je u konkurenciji četiri druge snažne domaće kompanije osvojio Zlatnu kunu Hrvatske gospodarske komore, najprestižnije priznanje u našoj zemlji, za izniman doprinos domaćemu gospodarstvu za proteklu godinu u kategoriji velikih dioničkih društava, a nagradu je od predsjednika Vlade RH dr. Ive Sanadera preuzela mr. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle.
U Varaždinu je 30. siječnja 2007. godine upriličena prigodna svečanost nakon Glavne skupštine dioničara Varaždinske burze na kojoj se je glasalo o usvajanju Ugovora o pripajanju Varaždinske burze Zagrebačkoj. Ericssonu Nikoli Tesli dodijeljeno je prestižno priznanje za najveći ostvareni promet tijekom poslovanja Varaždinske burze. Predsjednici Ericssona Nikole Tesle Gordani Kovačević nagradu je uručio Ante Žigman, državni tajnik Ministarstva financija.
Prva hrvatska poslovna televizija Kapital Network provela je krajem prošle godine akciju izbora gospodarstvenika i gospodarskog događaja 2006. godine. Gordanu Kovačević, predsjednicu Ericssona Nikole Tesle gledatelji su izabrali za gospodarstvenika 2006. godine.
Arhiva